Druk fylder i Gaden – men ikke på politikernes dagsorden

Flere unge aalborgensere mener, at drukkulturen ofte går over gevind. Alligevel tøver både Venstre Ungdom (VU) og Rød-Grøn Ungdom (RGU) med handling.

Af: Anna Ellesgaard og Signe Charlotte Nielsen

Danmarks længste festgade Jomfru Ane Gade baner vejen for fest. Fadøl bliver skænket op. Shots i alle regnbuens farver rammer løgnhalsen. Alkoholen pumper rundt i unge kroppe til beatet af “Sweet Caroline”. Men den høje promille kan for en stund overtage kontrollen over kroppen, og man kan vågne med moralske tømmermænd uden at vide, hvad der er sket.

Unge aalborgensere: “Drukkulturen er stukket af”

Et udpluk af aalborgensernes bekymring for unges alkoholindtag. Video af: Anna Ellesgaard og Signe Charlotte Nielsen

Ingen druk på dagsordenen

På trods af at flere unge i Aalborg mener, at drukkulturen ofte går over gevind, griber flere af Aalborgs ungdomspolitikere ikke til handling – heller ikke under den igangværende valgkamp.

Formand for Venstre Ungdom i Aalborg, Sofie Ellegaard Larsen, mener ikke, at drukkulturen tager overhånd. Det afspejler sig også i VU’s politiske dagsorden i forhold til den kommende valgkamp: 

“I VU går vi meget ind for frihed til at kunne bestemme over sit eget liv. Det gælder også alkohol. Vi har haft nogle overvejelser omkring sikkerheden, når man drikker – og sikkerheden i Gaden. Men det er ikke noget, vi nødvendgivis kommer til at føre kampagne for.” 

Rød-Grøn Ungdom (RGU) gemmer heller ikke en plads til unges alkoholkultur på den på politiske dagsorden:

“Rød-Grøn Ungdom har udpeget 10 mærkesager, som vi vil fokusere på i valgkampen – og nej, der er alkohol desværre ikke en af dem,” siger Astrid Hald, der er kontaktperson for RGU’s afdeling i Aalborg. 

Men selvom drukkulturen ikke er en del af RUG’s valgprogram, anerkender Astrid Hald(RGU), at drukkulturen ofte går over gevind: 

“Alkohol virker så essentielt for nærmest at kunne leve eller deltage i arrangementer. Du kan ikke være ædru, hvis du skal i byen. Det er jo derfor, drukkulturen er gået over gevind.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *