Du er en del af løsningen: Oplev verdensmålene i Aalborg

På søndag åbnes udstilling 2030 NOW på Musikkens Plads i Aalborg. Udstillingen er et produkt af Life Exhibition, og har til formål at oplyse borgerne om FN’s 17 verdensmål.

Af Mathias Vincents Fischer

Folk sulter, naturen halter og klimaet har aldrig haft det værre. Dette er alle nogle af de problemstillinger der bliver fokuseret på gennem FN’s 17 verdensmål. 2030 NOW udstillingen er en del af Life Exhibitions mål om at åbne folks øjne for, hvordan de selv kan være en del af løsningen.

Verdensmålene er også vigtige for aalborgensere

Klimaet og miljøet står meget højt på dagsordenen for byrådsmedlem og rådmand for klima -og miljøudvalget i Aalborg Kommune, Per Clausen (Ø).

”Det er vigtigt, at vi sikrer en udvikling, der også giver ro og plads til, at fremtidige generationer kan leve et godt liv, også i Aalborg.” fortæller han.

2030 NOW er ifølge Per Clausen en rigtig god mulighed for at åbne aalborgensernes øjne for verdensmålene, og dermed også få sat større fokus på blandt andet klima og miljø. Han mener også, at kunst er en rigtig god måde at få udbredt et budskab på. Derfor er Life Exhibitions udstilling godt placeret i Aalborg.

”Jeg håber på, at det kan sætte nogle tanker i gang hos borgerne, og at de tanker kan blive til handling.” siger Per Clausen.

Det er ikke kun klimaet og miljøet, der er vigtigt

Medstifter af Life Exhibitions, Søren Rud, påpeger at de vægter alle 17 verdensmål lige højt. Dette er også grunden til at udstillingen er opsat, som den er.

”Udstillingen er stillet op, som verdensmålene er på FN’s verdensmåls symbol. Grunden til at symbolet er lavet på den måde, er jo fordi alle målene hænger sammen på en eller anden måde.” fortæller han.

For Søren Rud er det vigtigt at få belyst verdensmålene, da der er mange mennesker, der er klar over, hvad de går ud på, men ikke er klar over, at de selv er en del af løsningen. Han fortæller også at der er succes med dette, da der er kommet mange positive anmeldelser af udstillingen.  

”Verdensmålene er jo dagsorden for hele verden, hvis vi skal have et bedre sted at leve.” tilføjer Søren Rud.

Søren Rud og Per Clausen mener det samme, når det kommer til at få verdensmålenes budskab og rolle spredt ud til befolkningen. 2030 NOW er derfor hverken det første eller sidste projekt med det henblik i Aalborg Kommune.

”Jeg synes, vi skal understøtte alle de aktiviteter, der kan sikre, at vi får større bevidsthed om, og større tilslutning til, at finde nogle gode løsninger.” afslutter Per Clausen med.

2030 NOW kan opleves fra den 9. oktober til den 6. november.

This article was written by 29180

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *