Flere og flere unge kaster deres penge i genbrug: ”Man må jo spare der, hvor man kan”

Thomas Nielsen, butikchef hos Kirppu Aalborg. Foto: Privat.

En inflationskrise buldrer, og udgifterne regner ned over danskerne. Det handler for mange om at spare, og især den yngre generation lyser op i Kirppu Aalborg genbrug. 

Thea Rømer Bryld

Aalborg: Hos Kirppu Aalborg er der mere liv i luften end hidtil. Side ved side hober stande sig op fyldt med tøj, porcelæn, legetøj og små nips ting. Unge som gamle gemmer sig bag de høje træhylder, for at finde nye fund til hjemmet. En af dem, som stille lader øjnene glide fra bøjle til bøjle, er 25-årige Jeanne Nielsen. 

”Jeg har benyttet mig meget af genbrug, men jeg er især begyndt at kigge steder som Facebook Marketplace og Trendsales. Der er rigtig mange penge at spare, og man må jo spare der, hvor man kan,” fortæller Jeanne Nielsen. 

En fuldt booket genbrug

Butikschef hos Kirppu Aalborg, Thomas Jensen, fortæller, at de i genbrugen lige nu er fuldt booket, efter at de den seneste måned har fået over 70 nye stande. Et signal om at noget rør sig, og at en inflationskrise måske har ændret tankegangen i samfundet, især blandt den yngre generation.

”Vi ser flere unge mennesker her hos os. Hvor det førhen har været et ældre publikum, er der nu også mange yngre, som både handler her, men som også har stande her,” siger Thomas Nielsen og fortsætter, ”jo flere unge, som har stande, jo flere ting vil der også være, for de unge købere.”

Samme tendens gør sig gældende hos Vejgaards genbrug Mission Afrika.

”Jeg forventer og kan allerede nu se, at flere kommer til at gå i genbrug. Flere vil kigge i genbrug, for genbrug er et sted, hvor man nemt kan mindske sine udgifter,” fortæller Karin Henriksen, der er frivillig i Mission Afrika Genbrug. 

Garderoben findes i genbrugsbutikker

Flere bøjler har vundet indtræf hos Kirppu Aalborg, men også flere kunder higer efter de mange beklædninger. 

”Det er ikke unormalt, at folk kommer op til kassen med 15-20 stykker tøj. Igen er det et tegn på, at flere unge handler her, og at flere unge finder tøj her hos os,” siger Thomas Nielsen, der også kan mærke den stigende interesse ud fra omsætningen. 

Jeanne Nielsen er selv på udkig efter genbrugens eftertragtede klæder til garderoben. 

”Jeg har altid været glad for at købe mange pynteting i genbrug. Det er også hyggeligt at gå og finde, men her på det seneste har jeg også købt rigtig meget tøj. Hvis jeg finder noget, som jeg egentlig har kigget på i en butik, vil jeg hellere købe det i genbrug,” siger Jeanne Nielsen til slut.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *