Sporten higer efter medlemmer: I Aalborg har de knækket kurven

Efter en årrække med faldende medlemstal, er pilen nu begyndt at pege opad i Aalborg Curling Klub.

Af Andreas Wohlers-Herbert

Da COVID-19 overtog hverdagen, havde den nordjyske curling klub ikke mere end en håndfuld aktive medlemmer. I dag, post-Corona, er der ofte over 20 deltagere til de ugentlige møder i klubben, og der er da også mødt godt med interesserede op til det årlige åbent hus-arrangement, der i år fandt sted den 5. oktober.  

Det er ikke helt lige så velbesøgt et arrangement, som det tidligere har været. De har tidligere oplevet at have 70-80 deltagere til åbent hus. Ikke desto mindre vrimler isen her til aften med 20-25 glade besøgende, der har rigeligt at se til med at holde balancen på den spejlglatte overflade.  

Blandt klubbens medlemmer er der også god stemning, og Wouter van Vliet, der er kasserer i klubben, deler glædeligt ud af alt fra de tekniske detaljer omkring klargøring af isen til hans eget forhold til sporten. Wouter har selv spillet i klubben i omkring fem år, og hjælper til med lidt af hvert.  

”Jeg kan godt lide sporten, fordi den er så inkluderende. Alle kan være med, også selvom man ikke har de store atletiske evner,”

OL-effekten

Normalt stiger medlemstallet i de danske curlingklubber omkring de olympiske vinterlege, for så derefter at falde hen imod næste vinter-OL. Men i Aalborg har de haft markant medlemstilførsel uden det sædvanlige skub fra den olympiske effekt, og der er da også masser af begejstring at spore hos Wouter.

”Der er alle mulige forskellige typer, og der er folk fra mange aldersgrupper. Vi har både folk på 18 og på 60.”

Det er dog ikke alle steder, at de oplever positiv udvikling i medlemstallene. På landsplan har medlemstallene været dalende længe, og den nedgang kan ikke udelukkende tilskrives COVID-19, da tallene har faldet siden 2018.

Tal fra Danmarks Idrætsforbund: dif.dk/om-dif/organisation/forbund/dansk-curling-forbund

Et nødvendigt vendepunkt?

Kigger man ti år tilbage, var der knap 1300 medlemmer fordelt ud på landets curlingklubber. Sammenlignet med de 669 der var i 2021, er det tydeligt at se, at der er brug for en saltvandsindsprøjtning. Men den kommer måske i form af et vinter-OL i starten af året, og en COVID-19 pandemi på tilbagetog.

Hvis udviklingen følger tendensen, så kan dansk curling i hvert fald se frem imod et opjusteret medlemstal i 2022 ift. året før, og står trenden i Aalborg til troende, så kan 2022 ende som et stort fremgangsår for de danske curlingklubber.

This article was written by 29206

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *