Studenterhuset mangler frivillige: ”Vi er bekymrede”

Tager du et kig bag facaden hos Studenterhuset i Aalborg, finder du en håndfuld frivillige studerende. Det er dem, der driver stedet, men efter coronapandemien har huset haft svært ved at finde nye frivillige. Det bekymrer Mads Mulvad, der er kunstnerisk leder i huset.

Af Oliver K. Skammelsen

”Vi mistede halvdelen af vores frivillige under corona,” sådan starter Mads Mulvad, da han bliver spurgt ind til, hvordan Studenterhuset drives.

Studenterhuset er ifølge deres egen hjemmeside en selvstændig forening, som hovedsageligt drives af studerende fra Aalborg Universitet (AAU) og Aalborgs professionshøjskole (UCN). Hos Studenterhuset finder du en lang række forskellige events. Det kunne eksempelvis være koncerter, poetry slam-aftener eller debatter. Stedet fungerer som en regulær bar på de dage, der ikke er planlagt events.

Den selvstændige forening er afhængig af frivillige, men har den seneste tid måtte kigge langt efter nye ansigter i frivilligstaben. Det foruroliger Mads Mulvad, der har været nødsaget til at anskaffe betalte bartendere for at få det hele at løbe rundt:

”Vi er bekymrede for, hvordan det næste halve år kommer til at gå. Det er klart, at usikre tider smitter af på omsætningen,” uddyber Mads, som samtidig dog er sikker på, at det hele nok skal løse sig. 

Påvirker personalet

Manglen på frivillige smitter ikke udelukkende af på omsætningen. Den bemærkes også af Sumanan Sriskandarajah, der frivilligt sidder i Studenterhusets bestyrelse. Sumanan beskriver foreningens situation som en ’frivilligkrise’.

”Det er svært at få alle vores vagter dækket. Det betyder, at de få frivillige vi har, bliver nødt til at tage endnu flere vagter,” siger Sumanan Sriskandarajah.

Sumanan er begyndte at arbejde som frivillig, fordi han på daværende tidspunkt søgte et fællesskab i Aalborg, der gik ud over studiet. Det fandt han i Studenterhuset og valgte efterfølgende at blive.

Da Mads Mulvad spørges ind til, hvordan netop Studenterhuset forsøger at tillokke frivillige, fortæller han, at foreningen blandt andet kører kampagner på de sociale medier, og at de tidligere har hængt fysiske plakater op.

Det er ikke kun Studenterhuset, der har manglet frivillige. Center for Frivilligt Socialt Arbejde offentliggjorde i 2021 en rapport om danskernes frivillighed, der viste, at der generelt var sket et fald i antallet af frivilligt engagerede danskere fra 2017 og frem imod coronapandemien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *