I Aalborg vælter det med unge iværksættere – og det er ikke tilfældigt

Succesen for unge studerende entreprenører er i stigende fremgang i Nordjylland. Dette er blandt andet resultatet af undervisningen på den Nordjyske Professionshøjskole (UCN) og fælleskabet Next Woman.

Af Mathias Vincents Fischer

På UCN i Aalborg er de eksperter i innovation -og entreprenørskab. Her arbejder de nemlig benhårdt for at fremme iværksætteri hos unge studerende, og det er selvom man drømmer om at starte en millionvirksomhed, eller bare vil være selvstændig og uafhængig af et otte-til-fire job.

”Der er virkelig sket meget de sidste fem til syv år, og innovation -og entreprenørskab er virkelig poppet op i Aalborg.” fortæller Steffen Helledie, lektor på businessuddannelserne på UCN.

Især antallet af unge iværksættere under 25 år er steget markant over de sidste mange år. I en analyse fra Fonden for Entreprenørskab fremgår det at antallet af virksomheder i region Nordjylland, som er startet af entreprenører under 25 år, er steget med 34 procent mellem 2001 og 2018. Dette bliver set som en meget positiv udvikling, da et af UCN’s mål netop er at få flere unge iværksættere ud i samfundet og generelt at åbne studerendes øjne for innovation og iværksætteri.

”Vi ser en stigning i antallet af iværksættere, og at helt almindelige studerende bliver introduceret til muligheden for at skabe et job for sig selv.” siger Steffen Helledie.

Målet er ikke udelukkende at skabe fremtidige direktører

Succesen med at engagere flere studerende i Nordjylland til at blive entreprenører og iværksættere, mener Steffen Helledie har noget at gøre med de tiltag og projekter, som de har på UCN. Der arbejdes nemlig hårdt og flittigt med at påklæde de studerende med de rette metoder og værktøjer, til at kunne starte og opretholde en virksomhed. Det er dog ikke kun det at kunne drive en virksomhed, men netop også at give de studerende nogle erfaringer, der kan gøre dem mere attraktive på arbejdsmarkedet.

”Der er en lavere ledighed for dem, der har arbejdet med innovations- og entreprenørskab i forhold til dem der ikke har.” fortæller han.

Flere kvindelige iværksættere

Der er på UCN blevet sat stor fokus på at øge diversiteten indenfor innovation -og entreprenørskab, og det går godt med at nå dette mål. Over de seneste år har man nemlig set en stor stigning i antallet af kvindelige entreprenører og iværksættere.

”Der har været større intern fokus på, at der skal være diversitet i de projekter vi sætter i gang.” fortæller Steffen Helledie.

Han fortæller også , at dette blandt andet er resultatet af, at der har været nogle meget konkrete tiltag for kvindelige iværksættere. Der er nemlig blevet skabt et fællesskab ved navn Next Woman, hvor formålet er at kvindelige iværksættere mødes med kvindelige rollemodeller, for at kunne spare samt støtte hinanden i deres processer.

This article was written by 29180

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *