Pressede busser i Aalborg: Ikke økonomi til sikker trafik i nattetimerne

Foto af Katrine Rahbek

Elpriserne stiger, ekstra udgifter hober sig op, og kommunen kræver yderligere besparelser på busserne i Aalborg. Økonomien er presset, hvilket får konsekvenser for sikker trafik i nattelivet. 

Af Katrine Rahbek

Nye tiltag om at øge antallet af natbusser i Aalborg må vente. De nåede aldrig at komme på vejene, men skulle have sikret flere borgere at komme sikkert hjem i nattetimerne. I torsdags vedtog Aalborg Kommune et budgetforlig, som har økonomiske konsekvenser for busserne i Aalborg. 

”Jeg havde gerne set, at vi havde fået penge til bedre kørsel i natte- og morgentimerne i weekenderne for at gøre det mere trygt i nattetimerne,” fortæller Per Clausen, Rådmand for Miljø og Klima i Aalborg Kommune. 

Busserne er allerede pressede økonomisk for at kunne opretholde det nuværende serviceniveau, og kommunens krav om yderligere besparelse på 1 mio. kroner årligt har derfor tvunget nye tiltag på hylden. Priser på drivmidler stiger heftigt, mens sparerunden har omringet busserne. Den økonomiske stopklods, der er landet foran busserne ærgrer Per Clausen, Rådmand for Miljø og Klima i Aalborg Kommune, som havde håbet på mere økonomisk hjælp fra kommunen. Med udgifter til halsen er ønsket om mere sikker trafik i nattetimerne kørt ud på sidesporet. 

”Det er rigtig svært at lave de forbedringer, som vi havde håbet og satset på,” siger Per Clausen.

De festglade unge i Aalborg må vente på at økonomien vender, hvis de ønsker et sikkert lift hjem med byens busser.   

Ny ruteplan er sat på pause 

Ifølge Miljø- og klimaudvalget var målet at have en ny ruteplan klar i 2023, men fremtidsudsigten for ruteplanen er usikker. Den længe forældede ruteplan må derfor hænge ved lidt endnu. Særligt ønsket om dækningen af de nye bolig- og erhvervsområder må blive i ønskeboksen. Ifølge Per Clausen kan de blive nødsaget til at forringe kørselsforholdene i nogle af de gamle bolig- og uddannelsesområder, hvis de skal have økonomi til at dække nye områder. 

Per Clausen håber på at få flere penge til kollektiv trafik i fremtiden, og at priserne på drivmidler snart vil falde. Busserne har været hårdt ramt pga. udgifter i forbindelse med corona-pandemien, men på trods af en ny økonomisk mavepuster har Per Clausen stadig et håb om forbedringer inden for de næste par år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *