ANR krydrer din valgkamp

Radiovært på ANR, Alberte Hjorth Nilsson håber, at valgdækningen vil vække politisk interesse hos de unge aalborgensere. Foto af: Anna Ellesgaard.

Hver fjerde stemme i Aalborg Kommune vil være en ung stemme. Nordjyskes ungdomsradiokanal, ANR, vil med alternativ valgdækning lokke flere unge aalborgensere til stemmeurnerne. 

Af: Anna Ellesgaard

Tampen Brænder på Christiansborg. Efter flere ugers tilløb har Statsminister, Mette Frederiksen, trykket på valgknappen. Hun skyder valgkampen i gang og sender danskerne en tur forbi stemmeboksene den. 1. november 2022. Men det er ikke kun de lange gange på Borgen, der brænder. ANR mærker også den gloende hede. Radioholdet i Aalborg er trukket i valgtøjet og er klar til at servere skæve og skøre historier fra valgkampen til din øregang. 

Politik og folketingsvalg er ikke lige hot blandt unge. En rapport fra 2022 om unges brug af nyhedsmedier, udgivet af Roskilde Universitet, viser, at politik er et emne, der i høj grad keder unge. ANR vil med sin valgdækning gøre politik mere attraktivt for unge. Radioholdet ved, at politik kan være ét stort cirkus for mange unge, og ANR vil derfor ikke trække dem rundt i manegen med analyser, meningsmålinger og kringlede politiske udtalelser. 

”På ANR vender vi valgkampen på hovedet og krydrer den med spas, sjov og ballade. Nøglen for os er at gøre valgkampen sjov og grineren at følge med i,” fortæller radiovært på ANR, Alberte Hjorth Nilsson.

Radioholdet vil udplukke de vigtigste højdepunkter fra valgkampens kommende debatter og præsentere dem på en fordøjelig måde for sine lyttere. På ANR skal der være plads til satire og de morsomme momenter. 

De unges stemme

Selvom ANR holder sig fra det traditionelle og firkantede format, er det ifølge Alberte Hjorth Nilsson vigtigt at oplyse de unge lyttere om valgprocessen, så de er klædt bedst muligt på til valgdagen.

”Vi vil give den information, der skal til for, at unge kan føle sig trygge, når de skal afgive deres stemme,” forklarer Alberte Hjorth Nilsson.

ANR er opmærksomme på, at de unge aalborgensere kan komme til at spille en vigtig rolle i det kommende folketingsvalg. ANR er til de unge og for de unge. Radioholdet håber, at deres valgdækning kan få stemme-entusiasmen blandt unge i top.

Det er vigtigt for Alberte Hjorth Nilsson, at ANR ikke tager politisk ståsted. De vil hverken sættes i bås som røde lejesvende eller borgerlige baryler. Valgdækningen skal ikke ses som en guide til, hvor du skal sætte dit kryds, men er i stedet et forsøg på at gøre valgkampen vigtigt for de unge at tage del i.

”De unges holdninger er lige så gode, som alle andres. Det må de ikke tvivle på. Det er ikke vigtigt, hvor de sætter deres kryds, eller om de stemmer blankt. Det vigtigste er, at de stemmer,” fortæller Alberte Hjorth Nilsson. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *