Med hjælp fra StartUp Café danner Aalborgs smykkeunivers rammerne for to iværksættere

Karina Holm og Jeanette Christensen, indehavere af Duersmyk. Foto: Thea Rømer Bryld

Endnu engang leverer Duersmyk et overskud, og billetterne til næste event er på vej til at blive revet væk. En virksomhed som gennem StartUp Café Aalborg er blevet hjulpet til stor succes. 

Thea Rømer Bryld 

September måned blev endnu en måned med overskud på kontoen hos Duersmyk. D. 4. september lancerede de billetter til Bobler og Perler Event, og samme aften blev halvdelen af billetterne revet væk. 

På gadehjørnet i den østlige del af Aalborg holder Duersmyk til, hvor man udover at lave smykker kan skabe mindeværdige øjeblikke. To iværksættere står bag den store succes, som gik fra ide til handling hos Startupcafe i Aalborg. 

”Vi havde snakket mange gange, om at starte selv, men turde det ikke. StartUp Café Aalborg fik os til at gøre det. De gav os blod på tanden,” fortæller Karina Holm, der sammen med Jeanette Christensen er indehaver af Duersmyk. 

Aalborgs startup

Langs Strandvejen lige overfor Spritten, ligger StartUp Café. En café, som er en del af Business Aalborg og drevet af Aalborg kommune. Seneste tal fra Business Aalborg viser, at mellem 500 – 600 nye ideer om året træder over dørtrinnet til cafeen, hvor de møder en iværksætterkonsulent, der kan give vejledning til visioner og mål. Ideerne blomstrer frem hos mange, og derfor giver caféen også mulighed for at møde andre iværksættere. Sådan beskriver Frida Tarp, der siden 2016 har været en del af StartUp Café Aalborg, konceptet.

”Tit sidder folk derhjemme, og vi ved, at dem, der kommer ud af hulen, er dem som lykkedes bedst,” fortæller Frida Tarp. 

Tommy Mølgaard er en de konsulenter, som står klar til at hjælpe iværksætterne. Selv har han stået bag virksomheder, og siden Duersmyk blev til en ide, har han hjulpet med fra sidelinjen. 

”Jeg kunne se vildskaben i de to iværksættere. Nu gør vi det! Så gik det bare sindssygt stærkt derfra. Nu står vi og skal snart i gang med nogle nye takes,” fortæller Tommy Mølgaard. 

StartUp Café Aalborg. Foto: Thea Rømer Bryld

Fra smykker til minder 

Tre dage om ugen kan iværksættere få direkte råd hos StartUp Café, og en gang om ugen bliver der holdt oplæg med formålet om at inspirere. Et oplæg fik særlig betydning for Karina Holm og Jeanette Christensen, der begge stod uden job i december måned 2021. Samme måned holdt Christian Fuglsang oplæg. Det skulle vise sig at blive startskuddet til det, der nu er en stor succes. Duersmyk har sat månedlige rekorder siden den startede op tilbage i januar 2022. 

Sammen med sin forretningspartner Jeanette Christensen, startede de visioner om at danne rammerne for en kreativ cafe, men efter fremgang i smykkeuniversets alle åbne måneder, er visionen nu en anden. 

”Smykket er nu sekundært. Det vi kan tilbyde, er nærvær, og det er en pause fra hverdagen. En mindreårig pige tog sin mor i hånden og sagde ”tak for pausen”. Det var ikke tak for smykket, det var tak for pausen. Det der nærvær, havde vi ikke set, da vi åbnede op. Det der med at være sammen på en anden måde, at være sammen om noget og skabe nogle minder,” siger Karina Holm.  

Fremgangen forsætter

Tirsdag d. 4. oktober lancerede Duersmyk billetterne til det kommende event, Bobler og Perler. Samme aften blev over halvdelen af billetterne revet væk. Samarbejde med Shoppen Aalborg samt Aalborg Kommune fylder ligeledes i de to iværksætteres kalendere, og i starten af august kunne smykkecaféen fejre, at over 5000 kunder havde været igennem cafeen. En fremgang som ikke ville være sket uden hjælp fra Startup Aalborg, fortæller Karina Holm. 

”Vi fik rigtig meget hjælp, og vi bruger startupcafeen ofte, når der er et eller andet. De har været her ude for at se det og er kommet med gode ideer. De er virkelig blevet en god sparringspartner. Jeg ved ikke om Tommy ved det, men vi ser ham lidt som vores mentor.”

”Noget af det fedeste i verden, det er jo at være med på deres rejse. Det er dem, der er helten i eventyret. Det er dem, der får det til at ske, det er dem, der skaber deres eget job, dem der skaber en arbejdsplads for andre og lykkes med den forretning, de drømmer om,” slutter Frida Tarp. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *