Plakaterne hænger ikke sig selv op – Ungdomspartierne i Aalborg er klar

Statsminister Mette Frederiksen har i dag udskrevet folketingsvalg. Det har stor betydning for hele landet, men især også for ungdomspartierne. Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Konservative Ungdom (KU) og Venstres Ungdom (VU) er klar til at pynte Aalborgs gader med deres kandidater.

Af Mathias Vincents Fischer

Nu skal danskerne snart til stemmeurnerne, og vælge, hvem der skal have magten de næste fire år. Den næste måned vil alle gader og stræder være tilplastret med politikeres ansigter, slogans og partilogoer. Hos Aalborgs ungdomspartier er plakatruterne lagt, plakaterne er stripset og alt er printet. De klar til kamp.

Vigtige for moderpartierne

Hos VU er der ingen tvivl om deres væsentlighed.

”Vi spiller en kæmpestor rolle, når der er valgkamp.” lyder det fra formanden for Venstres Ungdom i Aalborg, Sofie Ellegaard Larsen.  

Ungdomspartierne rolle er væsentlig for moderpartierne, når der er valgkamp, om det så er folketingsvalg eller kommunalvalg. Det er nemlig primært ungdomspartierne, der sørger for, at deres partiers folketingskandidater kommer til syne for så mange borgere som muligt. Det er dog ikke en dans på roser, når det kommer til tilrettelæggelsen af en valgkamp.

”Der er jo rigtig meget planlægningsarbejde, inden vi når til valget,” fortæller formand for DSU Aalborg, Liva Maagaard Høybye.

Trods det hårde arbejde er der bred enighed om ungdomspartiernes væsentlighed blandt flere medlemmer. For ikke nok med, at de kan hænge valgplakater op, så kan ungdomspartierne også meget mere.

”Vi har direkte adgang til en målgruppe, som moderpartiet kan have svært ved at fange,” fortæller nuværende byrådsmedlem i Aalborg Kommune og tidligere formand for KU Aalborg, Sofie Therese Svendsen.

Ifølge hende er det vigtigt, at ungdomspartier som KU kan aktivere unge mennesker og åbne deres øjne for ikke mindst politik, men også for KU’s eget moderparti, Det Konservative Folkeparti.

For mange unge kan politik være kedeligt, men det at møde engagerede jævnaldrende kan sætte noget i gang hos mange.

Dette nikker Liva Maagaard Høybye (DSU) genkendende til.

Valgkampen er god for ungdomspartierne selv

DSU Aalborg har set et stigende antal medlemmer i de sidste par uger op til valgudskrivelsen, og det ser ikke ud til, at denne stigning bliver til et fald.

”Vi forventer, at vi kommer til at få et medlemsryk over de næste par uger,” fortæller Liva Maagaard Høybye (DSU).

Engagement er ikke kun at finde hos de nye medlemmer. Det er der allerede en masse af hos DSU Aalborg. De har været klar længe, og er ikke blege for at skulle fryse en time eller tre ekstra, når det kommer til at føre valgkamp.

”Vi er med både dag og nat. Det er noget, vi brænder megameget for,” fortæller hun.

Hos Venstres Ungdom Aalborg ser man også en stigende interesse for ungdomspolitik i forbindelse med valgkamp. VU’s rolle under en valgkamp er nemlig ikke kun til gavn for Jakob Ellemann (V) og Venstre. Den er også til stor gavn for dem selv.

”Man ser tit, at det er under valgkampe, at ungdomspartier får et medlemsboost, fordi det er der, man kan se, at vi faktisk har en reel indflydelse,” fortæller Sofie Ellegaard Larsen (VU).

Dette er især positivt for VU, da Aalborg er en højborg for Mette Fredriksen og Socialdemokratiet. Dette skræmmer dog ikke Sofie Ellegaard Larsen (VU), da hun påpeger, at VU er vant til at føre valgkamp mod socialdemokraterne i Aalborg.

”Vi er kampklar. Det er der ingen tvivl om,” afslutter hun med.

This article was written by 29180

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *